Tagtik

Student laat benen amputeren om verzekering op te lichten

Een Taiwanese student wiens benen werden geamputeerd in de hoop een verzekeringsuitkering van 1,3 miljoen dollar te ontvangen, is gearresteerd op verdenking van fraude.

De 23-jarige, die alleen geïdentificeerd werd door zijn achternaam 'Zhang', plaatste zijn voeten meer dan tien uur lang in een emmer droogijs om ze zo hard en lang te bevriezen dat hij een dubbele amputatie moest ondergaan.  

Een middelbare schoolvriend van Zhang, alleen geïdentificeerd als Liao, overtuigde hem over om de verzekeringszwendel uit te voeren.

Het doel van de twee vrienden was om de verzekeringsmaatschappij te laten geloven dat de verwondingen waren veroorzaakt door een nachtelijk uitstapje op een scooter. Om een ​​aanzienlijke schadevergoeding te ontvangen, had de jongeman zelfs verschillende verzekeringen afgesloten.

Het plan van de studenten werkte echter niet zoals verwacht. Al snel werden de omstandigheden waarin de bevriezing zich voordeed door het ziekenhuis in twijfel getrokken en werden de twee studenten gearresteerd.

(FVDV with FM for Tagtik/Source: Business Insider/Picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren