Tagtik

Vrouw (74) belt 928 keer de hulpdiensten voor geluidsoverlast

Voor de rechtbank van Turnhout, in de Belgische provincie Antwerpen, is een vrouw van 74 jaar moeten verschijnen voor "kwaadwillig gebruik van communicatiemiddelen": zij belde maar liefst 928 keer naar de noodcentrale om te klagen over de geluidsoverlast die haar buurman haar berokkende.

Een eerste keer belde de vrouw in mei voor geluidsoverlast van haar buurman. Tussen mei 2022 en oktober 2022 belde zij 855 keer naar de noodcentrale. De politie kwam telkens ter plaatse, maar kon geen geluidsoverlast vaststellen. Enkele maanden ging het beter, maar op twee maanden tijd belde ze daarna opnieuw 73 keer naar het noodnummer. Ze werd nu gedagvaard om een einde te kunnen maken aan de situatie. 

"Uit een medisch attest blijkt dat ze sinds 2005 gehoorverlies heeft en tinnitus aan de linkerkant. Het zou kunnen dat dit de reden is. Dat ze voortdurend trillingen en gezoem hoort dat onhoudbaar is", zo verklaarde haar advocaat bij HLN.

De advocaat vraagt dan ook om de 74-jarige vrouw geen straf op te leggen. Sinds ze gedagvaard werd, heeft ze ook niet meer naar het noodnummer gebeld. De rechter doet begin januari zijn uitspraak.

(HL/Source: HLNB/Picture: Pixabay) 

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren