Tagtik

Grote dreiging in Verenigde Staten: mensen in extremis geëvacueerd

Beryl is een zeldzame orkaan die over verschillende eilanden in het zuidoosten van het Caribisch gebied raast. En hij treft nu ook de Verenigde Staten. 

Deze orkaan is goed voor een categorie 5 met windsnelheden tot 260 km/u en volgens het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) is Beryl "mogelijk catastrofaal". 

Afgelopen zondag werden in verschillende kustgebieden van Texas orkaan- en stormwaarschuwingen uitgevaardigd De lokale autoriteiten hebben alle noodmaatregelen genomen om de veiligheid van de bevolking, zowel inwoners als toeristen, te garanderen. Geconfronteerd met deze grote dreiging, met regenval die kan oplopen tot 150 km/u, zijn de Verenigde Staten evacuatieplannen aan het opzetten. "De gouverneur van Texas, Dan Patrick, heeft vakantiegangers aangespoord om de kustgebieden te verlaten nu Beryl op de kust afstevent", meldt La Dépêche.

"Beryl is de eerste orkaan van het seizoen in de Atlantische Oceaan. Een weersverschijnsel van deze omvang is uiterst zeldzaam zo vroeg in het orkaanseizoen, dat in de Verenigde Staten doorgaans loopt van begin juni tot eind november," meldt La Dépêche. 

(SR and AsD for Tagtik/Source: La Dépêche/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren