Tagtik

Dronken gek rijdt 7 mensen dood in carnavalsstoet

Op 20 maart 2022 reed Paolo F. aan hoge snelheid met zijn wagen op een carnavalsstoet in het Henegouwse Strépy-Braquegnies. Zes carnavalisten kwamen daarbij om het leven, 39 anderen raakten gewond. Maar nu, twee jaar na de gruwelijke feiten, is een vrouw die zwaargewond raakte bij de aanrijding alsnog bezweken aan haar verwondingen.

Dat heeft de burgemeester van La Louvière, Jacques Gobert, bevestigd na berichten op lokale media. Volgens de Franstalige collega's van RTBF gaat het om een plaatselijke leerkracht, genaamd Christine. Na het ongeval lag ze een maand in coma omdat ze een ernstig hoofdtrauma had opgelopen. Intussen lag de vrouw niet meer in het ziekenhuis.

Paolo F. reed maar liefst 160 kilometer per uur op een plaats waar 50 per uur toegestaan is. De bestuurder had ook net te veel alcohol in zijn bloed, en hij filmde de snelle rit met zijn gsm. Zo meldt VRT NWS.

De bestuurder wordt beschuldigd van doodslag en poging tot doodslag. De man mocht de gevangenis verlaten met (opnieuw) een enkelband. Dat besloot de kamer van inbeschuldigingstelling eind augustus.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren