Tagtik

Jaloerse man (27) knipt remkabels ex door

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft dinsdag een man van 27 schuldig bevonden aan poging tot doodslag. 

Nadat zijn relatie werd stopgezet, besloot hij de remleidingen van de wagen van zijn ex door te knippen. Toen de ex met de wagen naar het werk wou vertrekken, zag ze een waarschuwing op het dashboard verschijnen. Ze reageerde alert, vertrok niet en belde de takeldienst. Dat heeft mogelijk zelfs haar leven gered.

Er lag een plas olie onder de auto omdat de remleidingen waren doorgesneden en de ex bleek dit gedaan te hebben. Ook de ABS-sensor was gesaboteerd en er werd geprobeerd om de handremkabel door te snijden. Zonder succes gelukkig. 

De man verklaarde voor de rechtbank dat hij enkel materiële schade wilde aanbrengen en ervoor zorgen dat ze niet meer zou kunnen vertrekken met de wagen, maar de correctionele rechtbank van Dendermonde achtte hem schuldig aan poging tot doodslag met voorbedachten rade. Hij werd veroordeeld tot drie jaar cel, volledig met probatie-uitstel. Bijgevolg moet hij zich 5 jaar lang aan strenge voorwaarden houden, krijgt hij een contactverbod met zijn ex en moet hij haar een schadevergoeding van 3.149,63 euro betalen.

(FVDV for Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

 

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren