Tagtik

Opgepast: NMBS schrapt vanaf vandaag 120 treinen per dag

Spoorwegmaatschappij NMBS moet noodgedwongen nog meer treinen tijdelijk uit het aanbod halen omdat er door de impact van de vierde golf van het coronavirus te weinig personeel beschikbaar is. Vanaf vandaag zullen er elke dag circa 120 treinritten niet uitgevoerd worden, meldt de NMBS. Heel wat werknemers zijn immers afwezig omdat ze ziek zijn, of in quarantaine moeten.

De treinritten die afgeschaft worden zijn verspreid over vijf verbindingen. Zo wordt één op de vier IC-treinen per uur tussen Antwerpen en Brussel tijdens de week geschrapt. De S32 Puurs-Essen-Roosendaal rijdt tijdelijk maar om het uur, in plaats van elk half uur. En de S53 tussen Gent-Sint-Pieters en Lokeren valt volledig weg (maar een IC-trein zal wel stoppen in het station van Beervelde). Ook de IC-treinen tussen Bergen en Aulnoye en tussen Namen-Charleroi en Maubeuge worden voorlopig geschrapt.

"In functie van de evolutie van de ziektecijfers zal zo snel mogelijk worden teruggekeerd naar het totale aanbod", benadrukt de NMBS in een persbericht.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren