Tagtik

Tegen 95 km per uur zonder handen op de Duitse snelweg

Mercedes heeft het autonome rijsysteem niveau 3 Drive Pilot aangepast. Het wordt nu mogelijk om de auto “zelfstandig” tot 95 km/u te laten rijden op bepaalde Duitse snelwegen.



In Duitsland bereidt het Kraftfahrt-Bundesamt, het Duits Federaal bureau voor het motorvoertuigenverkeer, een certificering voor waarmee Mercedes auto's kan verkopen die in de autonome modus van niveau 3 op snelwegen sneller kunnen rijden dan nu het geval is. Deze goedkeuring wordt eind 2024 verwacht. Auto's die zijn uitgerust met Drive Pilot zullen zonder tussenkomst van de bestuurder de verkeersstroom kunnen volgen tot deze snelheidslimiet van 95 km/u, en niet langer alleen bij lage snelheden in files. 



Niet slapen, maar...



De persoon achter het stuur kan het stuur loslaten en op geschikte weggedeelten iets anders doen. Hij moet wel altijd klaar zijn om te reageren, vooral in het geval van een systeemwaarschuwing en voordat hij de snelweg verlaat. Mercedes biedt ook een upgrade aan voor mensen die al over het huidige Drive Pilot-systeem beschikken. Uiteindelijk hoopt de fabrikant veilig rijden met snelheden tot 130 km/u te automatiseren voor het einde van het decennium.



(PP met Olivier Duquesne - Source/Illustration picture: © Mercedes-Benz - leesactiviteit ter illustratie)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren