Tagtik

Dokters verliezen deel van schedel patiënt tijdens operatie

Dit verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten, meer bepaald in het Emory Midtown Hospital in Atlanta. In september 2022 moest Fernando Cluster een delicate operatie ondergaan na een hersenbloeding. Het probleem was dat de artsen die verantwoordelijk waren voor de operatie een deel van zijn schedel "verloren". 

De heer Cluster heeft een klacht ingediend tegen het ziekenhuis in Atlanta. Hoewel het doel van de operatie was om de druk van de schedel van de patiënt op zijn hersenen te verminderen door een stuk van tien centimeter van de schedel te verwijderen, eruit te halen en na genezing weer terug te plaatsen, ging dit stuk verloren.

"Het is schokkend dat een zorgverlener als Emory een deel van de schedel van een patiënt verliest en dan weigert om er verantwoordelijkheid voor te nemen..." zei de patiënt in een reactie bij The Mirror.

Om het verloren bot te vervangen, liet Fernando Cluster een synthetisch implantaat plaatsen. De totale kosten bedroegen 146.800 dollar. Het slachtoffer, dat leed aan superinfectie, eist nu "financiële compensatie voor zijn fysieke en morele toestand", meldt de media La Dépêche. De man beweert dat hij niet meer aan het werk kan vanwege "blijvende verwondingen".

Het ziekenhuis van zijn kant wil geen commentaar geven op de lopende rechtszaak en beweert dat het zijn patiënten zorg van hoge kwaliteit biedt. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: La Dépêche/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren