Tagtik

Man levend gekookt en opgelost in zuur bij bezoek aan Yellowstone

Een jongeman van 23 bezocht in 2016 het beroemde Yellowstone National Park in de Verenigde Staten samen met zijn zus. Het duo negeerde verbodsborden en wandelde door verboden terrein om te gaan zwemmen.

Terwijl het meisje nog een video maakte van haar broer die het ideale plekje zocht om het water in te gaan, gleed hij plots uit aan het Norris Geyser Basin en viel hij in het verschroeiende water. Onmiddellijk werd zijn lichaam levend gekookt voordat het zure water ervoor zorgde dat het oploste, waardoor alleen zijn schoenen en portemonnee intact bleven.

Na het ongeluk rende de achtergebleven zus nog snel naar een nabijgelegen museum om hulp te halen, maar tegen de tijd dat ze terugkeerde met een aantal parkwachters was het te laat. Ze konden delen van het hoofd, torso en de handen van de jongeman zien drijven in de hete bron, die naar verluidt 100 graden Celsius had bereikt.

Door stormweer kon het lichaam van de jongeman pas daags nadien gezocht worden. Reddingswerkers vonden enkel zijn schoenen en portemonnee terug. Zijn hele lichaam zou 's nachts opgelost zijn.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Photo by Hannah Lindahl on Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren