Tagtik

Restaurant rekent 58 euro aan voor aansnijden verjaardagstaart

Een restaurant in het Italiaanse Arezzo heeft voor ophef gezorgd door een familie 58 euro in rekening te brengen voor het snijden en serveren van een verjaardagstaart die ze zelf hadden meegebracht.

Een Italiaanse familie wou met zijn dertienen de verjaardag van hun moeder vieren met een etentje in een restaurant. Vooraf hadden ze gevraagd of het oké was om zelf de verjaardagstaart mee te brengen.

Groot was hun verbazing toen ze bij het afrekenen zagen dat voor de taart 58 euro was aangerekend, goed voor zo'n €4,50 per gast voor hun dertienen, terwijl de taart bij de bakker maar 45 euro had gekost.

De dochter van de moeder plaatste een bericht in een plaatselijke Facebookgroep en dat ontlokte heel wat reactie op het sociale medium.

De eigenaar van het restaurant verdedigde de vergoeding in de Italiaanse media door te zeggen dat het de servicekosten dekte, maar gaf toe dat de situatie beter had kunnen worden aangepakt, mogelijk door de kosten te verlagen of helemaal niet in rekening te brengen. 

(PP/Source: Corriere.it via Daily Mail/Illustration picture: Lan Gao on Unsplash)

Ook dit kan u interesseren