Tagtik

Bewolkte donderdag met kans op lichte regen

Donderdag hangt er eerst vrij veel bewolking met nog wat regen in het oosten van het land. Nevelig weer met soms mist. Later op de dag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele buitjes. De maxima schommelen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen, en tussen 8 en 10 graden in de andere streken. De wind draait naar het noorden en wordt zwak tot matig. Aan zee wordt hij vrij krachtig uit noord tot noordoost met rukwinden tot 60 km/u. Dat meldt het KMI.

Volgende nacht is er nog aanvankelijk kans op enkele laatste buitjes. Later wordt het droog met brede opklaringen. In de loop van de nacht ontstaan er lage wolkenvelden, vooral in de Ardennen. Op sommige plaatsen wordt er ook aanvriezende mist gevormd. Het wordt een vrij koude nacht met minima tussen -2 en +3 graden. De noordenwind zwakt af. Aan zee blijft hij soms matig.

Vrijdagochtend vriest het lokaal en krijgen we eerst nog opklaringen met hoge wolkensluiers. In de Ardennen hangen er lage wolken. Vanaf het noordwesten neemt de bewolking toe en in de namiddag valt er wat regen, vooral over de noordoostelijke landhelft. In de streken nabij de Franse grens blijft het meestal droog. In de hoge Ardennen is er ook kans op wat winterse neerslag. De maxima schommelen tussen 3 graden in de hoge Venen en 8 of 9 graden nabij de Franse grens. De matige westelijke wind ruimt naar het noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren