Tagtik

Derde verdachte drillrapmoord gevonden en opgepakt

De politie is erin geslaagd de dere verdachte van de dodelijke steekpartij in Antwerpen te lokaliseren. Het gaat om een Aalstenaar van 16.  De jongen wordt in de loop van donderdag voorgeleid bij de jeugdrechter in Dendermonde. Eerder werden ook al een andere minderjarige jongen van 16, en één meerderjarige van 18 jaar uit Aalst, opgepakt.  

Steven B. (16) werd vorige week woensdag door enkele mannen in donkere trainingspakken opgewacht toen hij 's ochtends het huis verliet om naar school te gaan in Antwerpen. De jongen werd achtervolgd, sprong over een hek in een poging om te ontkomen, maar werd daar neergestoken door zijn achtervolgers. Twee uur later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

De drie daders sloegen meteen na de steekpartij op de vlucht. Twee van hen konden vrij meteen opgepakt worden in Aalst. Het gaat om een meerderjarige en minderjarige. De derde verdachte was even voortvluchtig, maar kon intussen dus ook in de boeien geslagen worden. 

Drillrap
Uit de eerste onderzoeksdaden blijkt dat de moord plaatsvond in het drillrapmilieu. Daarbij proberen stadsbendes elkaar te overtreffen met geweld en geven ze elkaar zelfs punten voor het leed dat ze aan anderen kunnen berokkenen. Het 16-jarige slachtoffer was lid van een Antwerpse drillrapbende. Eind oktober zou hij betrokken geweest zijn bij een soortgelijke ruzie op de trein in het Centraal Station. Een andere 16-jarige moest toen met steekwonden afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Deze nieuwe aanval zou een vergeldingsactie zijn voor de eerdere feiten van de rivaliserende bende uit Aalst, waartoe de drie daders behoren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren