Tagtik

Donderdag en vrijdag buien en lokale opklaringen

Donderdag is het zwaarbewolkt met regen vanaf het westen. Na de middag wordt het in het westen tijdelijk droger met opklaringen maar later volgen enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 5 à 6 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 13 graden in het westen van het land. De wind wordt matig uit zuid tot zuidwest, ruimend naar west tot zuidwest over het westen met pieken tot 50 km/h. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond en -nacht is het veelal bewolkt en trekt een reeks buien vanaf het westen over het land. Sommige buien kunnen vrij intens zijn en vooral in het westen gepaard gaan met een donderslag. In de Ardennen beperken de lage wolken dan weer soms het zicht. De minima schommelen tussen 2 graden in de Ardennen en 7 graden aan zee. De wind wordt matig uit west tot noordwest in het westen en uit zuid tot zuidwest in het oosten. Aan zee steekt er een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind op.

Vrijdag is het wisselend tot meestal zwaarbewolkt met buien. In de namiddag wordt het in het westen droger. We halen maxima van 7 à 8 graden op de Ardense hoogten en 11 of 12 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig en aan zee vrij krachtig uit het noordwesten.

Zaterdag begint de dag met laaghangende bewolking, nevel of mist en kans op motregen. Overdag ontwikkelen er zich opklaringen die worden afgewisseld met wolkenvelden. Een enkele bui is nog altijd mogelijk. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden bij een zwakke tot matige wind uit noordelijke of veranderlijke richtingen.

Zondag krijgen we, na het verdwijnen van het eventuele ochtendgrijs, een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Een buitje is niet helemaal uitgesloten. In de loop van de namiddag zouden de opklaringen breder worden vanaf het westen. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren