Tagtik

Droge start, regen vanaf vanavond

Donderdagochtend zijn er nog enkele mooie zonnige perioden, maar daarna verschijnt meer hoge sluierbewolking en in de namiddag wordt de bewolking dikker. Op het einde van de dag zou het in het westen van het land beginnen regenen. Het wordt iets zachter met maxima tussen 11 graden in de hoge Ardennen en 15 of 16 graden in de regio's nabij de Franse grens. De wind waait zwak tot vaak matig uit oost tot zuidoost. Dat meldt het KMI.

Donderdagnacht trekt een actieve regenzone vanaf het westen over het land. De wind waait meestal matig uit zuidoost, ruimend naar zuidwest. De minima liggen tussen 7 graden in de hoge Ardennen en 12 graden in Vlaanderen.

Vrijdag trekt de meeste regen in de voormiddag weg naar het oosten. Het blijft wel bewolkt met soms nog wat lichte regen of een bui. Hier en daar verschijnen er opklaringen. De maxima liggen tussen 13 graden aan zee en in de Hoge Venen en 16 of 17 graden in de meeste andere streken, wat overeenkomt met de klimatologische gemiddelden voor deze tijd van het jaar. Er staat een stevige zuidwesten- tot westenwind. Deze waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en soms krachtig in de kuststreek. Later ruimt hij naar het westen tot het noordwesten. Er is kans op rukwinden tussen 60 en 70 km/h.

Zaterdag is er veel bewolking met eventueel wat lichte neerslag over het oosten van het land. Aan de kust krijgt men snel zonnige perioden en in de loop van de namiddag breiden deze zich uit naar het binnenland. De maxima liggen rond 11 graden in de Hoge Venen, rond 13 graden aan zee en rond 14 of 15 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak uit noordelijke richtingen.

Zondagochtend is het in de meeste streken zonnig, met vooral hoge wolkenvelden. Later krijgen we afwisselend stapelwolken en zonnige perioden. Het blijft droog. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen. De wind is zwak tot matig uit het oosten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren