Tagtik

Droge start van de krokusvakantie

Maandag start in de meeste streken grijs met veel lage wolken en hier en daar nevel of (aanvriezende) mist. Op de hoogste toppen zijn er reeds brede opklaringen aanwezig. In de loop van de namiddag krijgen de streken over het zuiden van het land meer zon te zien. Ten noorden van Samber en Maas blijft het eerder bewolkt. Het blijft vrijwel droog bij maxima van 7 of 8 graden in Hoog-België en 9 tot 12 graden in Laag- en Midden-België. De wind is matig en aan zee vrij krachtig uit westzuidwest met windstoten tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht zijn er tijdelijk nog opklaringen mogelijk, maar geleidelijk neemt de bewolking opnieuw de overhand. Op het einde van de nacht kan er opnieuw nevel of mist ontstaan over het zuiden van het land. De minima dalen naar waarden tussen -1 en +7 graden. De wind wordt zwak (soms matig in het noorden) uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Dinsdag blijft het vaak droog met 's ochtends in vele streken lage wolken. In de Ardennen zorgen de lage wolken tijdelijk voor een verminderd zicht. In de loop van de dag ontstaan er opklaringen over het zuiden, maar in het noorden van het land blijft het wellicht grijs tot de avond. De maxima schommelen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 11 graden over het westen. De wind is eerst zwak en veranderlijk in de Ardennen en zwak tot matig uit zuidwest elders. In de loop van de dag wordt de wind overal zwak uit veranderlijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren