Tagtik

Eindelijk lenteweer op komst: droger en warmer

Zondag is het eerst zwaarbewolkt met in het zuiden van het land nog wat regen. Deze namiddag wordt het in de meeste streken droog, met eerst opklaringen in het noorden en geleidelijk ook in het centrum. In de Ardennen blijft het bewolkt. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen. De wind waait matig, en in de kuststrook vrij krachtig, uit noord tot noordoost. Dat meldt het KMI.

Komende nacht trekken de laatste wolkenvelden weg naar Frankrijk en krijgen we overal een heldere hemel. Het wordt vrij koud met in veel streken lichte vorst. De minima liggen tussen -2 en 0 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 0 en +2 graden in de andere streken. De wind waait meestal matig uit het noordoosten.

Maandag wordt het zonnig. Na een koude ochtend klimt het kwik naar waarden tussen 5 en 7 graden in de Ardennen en tussen 8 en 10 graden elders. De matige noordoostenwind voelt koud aan.

Dinsdag begint zonnig, maar later verschijnt er toch vrij veel middelhoge bewolking. 's Ochtends vriest het op vele plaatsen. Overdag liggen de maxima rond 4 graden in de Hoge Venen en rond 8 graden in Laag-België. De wind waait zwak tot matig uit noordoost.

Woensdag wordt het zonnig met soms wat onschuldige wolkenvelden. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. De wind is meestal zwak uit veranderlijke richting of uit het oosten.

Donderdag en vrijdag krijgen we veel zon, afgewisseld met enkele wolkenvelden. 's Ochtends is het koud met op veel plaatsen lichte vorst; overdag klimt het kwik naar waarden tussen 5 en 10 graden. De wind waait meestal zwak uit de noordoostelijke sector of soms uit veranderlijke richting.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren