Tagtik

Er valt behoorlijk wat regen op dinsdag

Dinsdag is het meestal zwaarbewolkt met regen of buien, lokaal vrij veel regen. In de loop van de namiddag wordt het droger in Vlaanderen met breder wordende opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas krijgen de buien in de namiddag geleidelijk een winters karakter met boven 400 m kans op een sneeuwlaagje van 1 tot 3 cm. De maxima liggen deze ochtend tussen 5 en 9 graden, in de namiddag moet men rekening houden met temperaturen van 1 graad in Hoog-België tot 7 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig uit west tot noordwest. In de voormiddag zijn er rukwinden van 55 tot 80 km/u. In de loop van de namiddag neemt de wind af in kracht. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond wordt het tijdelijk droger. Ten zuiden van Samber en Maas vallen er nog tijdelijk buien van smeltende sneeuw of sneeuw met vooral in de Ardennen nog enkele cm sneeuw. In de loop van volgende nacht volgen er opnieuw buien vanaf de Noordzee die dan overal een winters karakter kunnen aannemen en voor gladheid kunnen zorgen, hetzij door sneeuwval, hetzij door ijsplekken die zich nadien vormen. De minima liggen tussen -3 graden in de Hoge Venen, 0 à +1 graad in het centrum en +4 graden aan zee. De wind wordt zwak tot matig uit westelijke richtingen.

Woensdagochtend vallen er eerst nog op vele plaatsen winterse buien, sneeuwbuien in de Ardennen. In het zuidwesten is het al overwegend droog. In de namiddag concentreren de buien zich vooral op de regio's ten zuiden van Samber en Maas en het noordoosten van het land. Er zijn af en toe zonnige periodes, maar in de loop van de namiddag komen er opnieuw meer wolkenvelden vanaf Frankrijk, bij de nadering van een volgende neerslagzone. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in het centrum en 9 graden in het zuidwesten. De wind waait zwak tot matig uit een westelijke richting, later meer uit zuidwest.

Donderdag krijgen we veel zon, al zal die dikwijls gesluierd worden door hoge wolkenvelden. In het noordwesten van het land is er 's ochtends meer bewolking met wat lichte neerslag. Later wordt het ook daar droog met zonnige perioden. De maxima liggen tussen 8 en 13 graden. De wind waait matig tot later soms vrij krachtig uit het zuiden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren