Tagtik

Geniet vandaag nog van het droge weer, vanaf morgen regen

Woensdag wordt het vrij zonnig met hoge sluierwolken. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden. De zwakke tot matige zuidenwind draait naar het zuidwesten. Dat meldt het KMI. Woensdagavond is het helder tot lichtbewolkt. Volgende nacht neemt de bewolking toe vanaf de kust en valt er in het westen geleidelijk wat regen. Over het zuidoosten blijft het een groot deel van de nacht lichtbewolkt. De minima liggen tussen -2 graden in het zuidoosten en +6 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

Donderdag wordt het meestal zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. In de loop van de namiddag valt er wat meer regen, vooral dan over de noordelijke landshelft. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden in het westen van het land. De wind waait matig en aan zee uiteindelijk vrij krachtig uit het zuidwesten.

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt met af en toe wat motregen. We halen maxima van 8 tot 13 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee soms een krachtige wind uit west tot zuidwest. Rukwinden rond 60 km/u of aan zee wat meer zijn mogelijk.

Ook zaterdag is het zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. De maxima liggen  in de meeste streken rond 10 graden. Mogelijk wordt het in de namiddag enkele graden frisser vanaf het noorden. De overwegend matige wind ruimt van zuidwest naar noordelijke richtingen. Tijdelijk kunnen er rukwinden tot 60 km/u voorkomen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren