Tagtik

Hele week winterse temperaturen

Neen, de lente is nog niet in het land en dat valt te merken aan het weer dat we de komende week voorgeschoteld krijgen.

Zondagochtend vriest het enkel in de kustzone niet. Vandaag is het zonnig met in de loop van de dag kans op wat wolkenvelden, vooral dan in het noordwesten en in de Ardennen. Het blijft droog. In de Hoge Ardennen schommelen de maxima rond of iets onder het vriespunt. In de lager gelegen gebieden klimt het kwik niet hoger dan 4 à 5 graden en in het westen tot 6 graden. De matige noordoostenwind versterkt het koudegevoel. In de loop van de dag kan de wind in de kustregio en op de Ardense hoogten soms vrij krachtig worden. Rukwinden tot 50 à 55 km/u zijn mogelijk. Dat meldt het KMI.

Zondagnacht wordt het overal helder en koud met lichte tot matige vorst. De minima liggen tussen 0 graden aan zee, -2 graden in het binnenland en -6 graden in het oosten. De matige noordoostenwind maakt het extra koud.

Maandagochtend vriest het opnieuw overal, maar mogelijk net niet in de kustregio. Het wordt zonnig met vanaf de middag enkele wolkenvelden vanaf de Nederlandse en Duitse grens. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en plaatselijk 7 graden in het westen. De wind waait meestal matig uit het noordoosten.

Dinsdag verwachten we over het westen vrij veel wolken met kans op een winterse bui. Elders wisselen zon en wolken elkaar af. Over het zuidoosten blijven de opklaringen breed. Het is nog steeds vrij koud met maxima van 0 graden in de Hoge Venen tot 5 à 6 graden in Vlaanderen. De noordoostenwind waait zwak tot matig.

Woensdag is het overwegend zonnig. Na een koude ochtend met overal vorst klimt het kwik in de namiddag tot 5 à 6 graden in Laag- en Midden-België bij een matige noordoostenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren