Tagtik

Het gaat opnieuw stevig regenen

Dinsdag is het eerst meestal droog en gedeeltelijk tot zwaarbewolkt in de Ardennen. Elders start de dag vrij zonnig. In de loop van de dag zijn er meer wolkenvelden met kans op lokale buien. In de loop van de namiddag schuift er meer hoge en middelhoge bewolking binnen vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden bij een matige en aan zee soms een vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind met rukwinden tot 50 km/h. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond neemt de bewolking verder toe vanuit het westen en wordt het overal zwaarbewolkt tot betrokken, gevolgd door regen vanaf de kust. Op het einde van de nacht wordt het stilaan opnieuw droger aan de kust. De minima liggen tussen 4 en 9 graden. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit zuid, later zuidwest.

Woensdagochtend ligt een regenzone over het centrum en het oosten van het land. Rond de middag verlaat deze regenzone het land via Duitsland en Luxemburg. Daarachter verschijnen er opklaringen maar ook buien, die vergezeld kunnen zijn van een donderslag of korrelhagel. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 12 graden in het centrum. De wind waait uit zuidwestelijke richtingen en is matig tot soms vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 km/h of zelfs meer tijdens de buien.

Donderdag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden en buien. Ze kunnen nog vergezeld zijn van enkele donderslagen of korrelhagel. De meeste zon verwachten we over het noorden van het land. De maxima schommelen tussen 8 en 12 graden. De zuidwesten- tot westenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren