Tagtik

Het wordt ietsje warmer de komende dagen

Zondag is het grijs met nevel, mist en lage wolken waar af en toe een spatje motregen kan uit vallen. Deze namiddag komt de zon er door in het zuidoosten van het land, maar elders blijft het wellicht grijs op de meeste plaatsen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in Laag-België. Op sommige plaatsen, waar de mist hardnekkig is, blijft het enkele graden frisser. De wind waait zwak, eerst uit veranderlijke richting, later uit zuidoost tot oost. In het zuiden van de Ardennen wordt de wind matig uit oost. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht krijgen we eerst overal brede opklaringen, maar later ontstaan er op verscheidene plaatsen opnieuw lage wolken, nevel en mist. De minima liggen rond 0 graden of 1 graad op de Ardense hoogten en in de Kempen en rond 2 of 3 graden op de meeste andere plaatsen. De wind is meestal zwak uit oostelijke richtingen, ruimend naar zuidoost tot zuid. In het zuiden van de Ardennen is de wind dikwijls matig.

Maandagochtend is het op sommige plaatsen grijs met lage wolken, nevel en/of mist, maar later wordt het overal zonnig. De maxima liggen rond 8 of 9 graden in Hoog-België en tussen 10 en 12 graden elders. De wind waait meestal zwak uit zuidoostelijke tot zuidelijke richtingen.

Dinsdag wordt het, na het optrekken van nevel en lokale mistbanken, zonnig en zacht. De maxima liggen tussen 7 graden in de hoge Ardennen en 11 of 12 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak, en in de hoge Ardennen soms matig, uit zuid tot zuidoost. Dinsdagnacht wordt het vrij koud met op veel plaatsen wat vrieskou.

Woensdag is het vrij zonnig, al kunnen er soms wat hoge wolkenvelden voor de zon schuiven. Het is opnieuw zacht met maxima tussen 8 en 12 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuid.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren