Tagtik

Kwik stijgt naar 22 graden

Zondag wordt het, na het optrekken van lokale ochtendgrijs, vrij zonnig met wat hoge sluierbewolking die later wat dikker worden. In de namiddag ontstaan er opnieuw stapelwolken in het centrum en oosten van het land maar op een lokale bui na blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 14 of 15 graden aan zee en rond 20 of 21 graden in het centrum bij een meestal matige noord- tot noordwestenwind. Met een piek van 22 graden in de provincie Limburg. Dat meldt het KMI.

Zondagnacht wordt het vrijwel helder, afgezien van wat hoge bewolking. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe over het westen en kan het daar uiteindelijk wat gaan regenen. De minima liggen tussen 6 of 7 graden in de Ardense valleien rond 10 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig en draait naar het westen tot noordwesten.

Maandag wordt het zwaarbewolkt al kan het over het oosten eerst nog vrij zonnig zijn. vanuit het westen trekt een regenzone door het land waarbij de regen pas het uiterste oosten bereikt tegen de late namiddag of avond. Tegen die tijd verschijnen er over het westen opnieuw enkele opklaringen. De maxima schommelen rond 14 à 15 graden over het centrum van het land. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit het noordwesten.

Dinsdag is het op vele plaatsen zwaarbewolkt en kan er een bui vallen. De maxima  halen niet veel meer dan 12 of 13 graden in het centrum en de matige noordenwind maakt het voor het gevoel nog killer.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren