Tagtik

Leerkracht (27) met relatie met zesdejaars gaf zichzelf aan bij politie

Een 27-jarige leerkracht die lesgeeft aan een middelbare school in Blankenberge is donderdag aangehouden omdat hij verdacht wordt van zedenfeiten met een minderjarige. De bewuste leerkracht is afkomstig uit Bredene en gaf lessen aardrijkskunde en wiskunde in de secundaire school.

T.L. zou beschuldigd worden van “heel zware feiten”, schrijft Het Nieuwsblad. Al enige tijd doken geruchten op van een relatie met een minderjarige leerlinge. Dus moest de school ingrijpen. “Wij hebben die geruchten inderdaad opgevangen”, reageert directeur Rudi Boydens vrijdag in Het Nieuwsblad. “Dan moet je actie ondernemen en dus hebben we meteen het gerecht ingeschakeld, zodat het zijn werk kon doen.”

T.L. zit sinds donderdag in de cel omdat hij verdacht wordt van meerdere zedenfeiten met leerlingen. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. De twintiger heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Volgens Het Nieuwsblad had hij seks met meerdere minderjarige leerlingen, onder hen ook een meisje van 14 van het derde jaar. De seks zou steeds met wederzijdse toestemming gebeurd zijn. Maar het gaat over minderjarigen. Op die leeftijd kan je wettelijk geen toestemming geven. Hierdoor zijn de feiten de facto strafbaar. De feiten zouden vaak binnen de schoolmuren hebben plaatsgevonden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren