Tagtik

Lichte regenbuien dit weekend

Zaterdag is het zwaarbewolkt en grijs met geregeld wat lichte regen of motregen. Richting kust lijkt het meestal droog te blijven. Het blijft ook vrij zacht met maxima van 7 graden in de Hoge Venen tot 11 à 12 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig of aan zee krachtig uit west tot zuidwest met pieken tot 60 à 70 km/u. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met lichte regen of motregen. In de loop van de nacht wordt het droog in het westen met mogelijk ook opklaringen. De minima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Zondag is het eerst overal zwaarbewolkt met vooral in het centrum en het oosten van land geregeld nog lichte regen of motregen. In het westen is het zo goed als droog verschijnen er later opklaringen. 's Avonds wordt het ook elders droog met geleidelijk opklaringen. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Ardennen en 8 à 9 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig, later meestal matig uit het westen tot noordwesten. In de voormiddag zijn er nog rukwinden tot 55 km/u.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren