Tagtik

Maartse buien vandaag en de komende dagen

Zondag is het wisselvallig. Het wordt meestal zwaarbewolkt met wat regen of enkele buien die van west naar oost door het land trekken. Na de middag wordt het droger in het westen en verschijnen er opklaringen. In het oosten van het land is er nog tot de avond kans op een bui. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 14 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen en ruimt naar west tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Zondagavond vallen er vooral in het oosten van het land nog een aantal buien. Elders is het droog met wolkenvelden en soms brede opklaringen. In het zuidoosten van het land vormt er zich veel lage bewolking. Het kan er ook nevelig of mistig worden. In het tweede deel van de nacht neemt ook in het noordwesten van het land de bewolking toe. De minima liggen tussen 3 en 6 graden op de meeste plaatsen. De wind is overwegend zwak en krimpt van noordwest naar zuidwest.

Maandag blijft het zo goed als droog, met vooral hoge en middelhoge bewolking. In het zuiden van het land is het grijs met in de loop van de namiddag enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 8 en 11 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 11 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Dinsdag wordt het wisselend tot meestal zwaarbewolkt met perioden met regen, vooral in de noordelijke helft van het land. De maxima liggen tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 12 of 13 graden in Laag-België. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.

Woensdag trekt een vrij actieve regenzone van west naar oost over ons land. 's Namiddags wordt het droger met vanaf de kust kans op opklaringen. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden in Hoog-België en 11 of 12 graden in het westen van ons land. De wind wordt tijdelijk vrij krachtig uit het zuidwesten. Vervolgens ruimt hij naar zuidwest tot west.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren