Tagtik

Ontdek het weerbericht voor dit paasfeest

Donderdag, vrijdag en zaterdag krijgen we in België opnieuw te maken met enkele regenbuien. Maar op Pasen en paasmaandag zou het droog moeten blijven.

Wie zondag chocoladen eieren gaat rapen, zal dat in Vlaanderen 's namiddags wel eens in droge weersomstandigheden kunnen doen. Maandag blijft het zelfs helemaal droog in het hele land.

Op Pasen is het wisselend tot soms zwaar bewolkt. Plaatselijk is wat gedruppel niet uitgesloten. In de namiddag wordt het overwegend droog met breder wordende opklaringen vanaf het noordwesten. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke of noordnoordoostelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Maandag starten we nog met een versluierde zon maar lokaal ook met nevel, mistbanken of wat lage wolken. Vrij snel echter wordt het betrokken vanaf het westen bij nadering van een neerslagzone die de kust tegen de avond bereikt. Het kwik klimt ondanks de vele wolken naar 12 à 13 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden in Vlaanderen. De zwakke zuidenwind wakkert aan tot matig in de westelijke landshelft en ruimt naar zuid-zuid-west. 

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren