Tagtik

Ook vandaag en morgen regenbuien

Dinsdag is het betrokken met aanhoudende regen. Op het einde van de dag wordt het in het uiterste westen droger met wat opklaringen, maar er kunnen ook nog buien ontstaan. De maxima, van 13 tot 16 graden, worden rond de middag bereikt. In de loop van de namiddag wordt het enkele graden frisser. De wind waait matig uit het zuiden en ruimt naar zuidwest tot west aan de achterzijde van de neerslagzone. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond trekt de regen weg naar Duitsland. Vanaf het westen krijgen we nog een aantal buien. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. Er blijft vrij veel bewolking aanwezig. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 11 graden in Vlaanderen. De matige wind krimpt naar het zuidwesten en wordt aan zee soms vrij krachtig.

Woensdag is er veel bewolking met buien, die vooral 's namiddags feller kunnen worden en gepaard kunnen gaan met onweer. Tussendoor zijn er ook opklaringen mogelijk. De maxima liggen tussen 10 graden in de hoge Ardennen en 15 graden in Laag-België. De wind waait matig uit zuidwest en wordt later matig tot soms vrij krachtig uit west.

Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het donderdag wisselend bewolkt met buien, lokaal met onweer. De maxima liggen tussen 12 graden op de Ardense hoogten en 16 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren