Tagtik

Overwegend droog tijdens dit verlengd weekend

Zaterdag start bewolkt met lage wolken, waaruit op het Ardense reliëf wat laatste lichte regen valt en het zicht soms slecht is. In de loop van de namiddag ontstaan er enkele opklaringen vanaf de Franse grens en het westen. In de Oostkantons is het nog wachten tot de avond vooraleer de lucht er uitklaart, met als gevolg dat daar nog wat motregen kan vallen. Aan de kust kunnen er brede opklaringen zijn. Elders is het overwegend droog. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 of 17 graden in het zuidwesten van het land. Er staat een zwakke tot matige wind die draait naar het noorden. Hierdoor klimt het kwik niet hoger dan 12 of 13 graden vlak aan zee. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht is het overal droog en wordt het licht- tot halfbewolkt. De minima dalen naar waarden tussen 1 en 5 graden in Hoog-België en 6 tot 8 graden in Laag- en Midden-België. De wind is zwak tot matig uit noordnoordoost ruimend naar oost tot noordoost.

Zondag is het eerst zonnig met wat hoge wolkensluiers. Nadien krijgen we een afwisseling van wolkenvelden en soms nog mooie zonnige perioden. Het blijft vrijwel droog bij maxima tussen 13 en 15 graden in de Ardennen en 16 tot 18 graden elders. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Maandag wisselen opklaringen af met stapelwolken. Het blijft in vele streken droog, maar vooral in de Ardennen vergroot in de loop van de dag de kans op plaatselijke buien. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen of uit noordnoordwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren