Tagtik

Paasvakantie start zonnig

Maandag wordt het zonnig met maxima tussen 5 graden op de hoge plateaus van de Ardennen en 9 of 10 graden in veel andere streken. De matige noordoostenwind zorgt ervoor dat het enkele graden frisser aanvoelt. Dat meldt het KMI.

Maandagnacht is het helder en koud met in de meeste streken lichte vorst. De minima liggen tussen -3 en plaatselijk -6 graden in de Ardennen en de Kempen, en tussen 0 en -2 graden in de andere streken. De oostelijke tot noordoostelijke wind neemt af.

Dinsdag is het eerst zonnig. Later verschijnt er wat meer bewolking. Het is opnieuw vrij fris met maxima tussen 5 graden in Hoog-België en 9 of 10 graden in vele andere regio's. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

Woensdag wordt het zonnig met geleidelijk ook wolkenvelden, vooral over het oosten van het land. Na een koude ochtend met nagenoeg algemene vorst klimt het kwik naar waarden tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 of hooguit 10 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak uit veranderlijke richting.

Donderdag neemt de bewolking toe vanaf het westen, met mogelijk wat lichte regen. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind waait zwak tot soms matige uit zuidelijke richtingen.

Vrijdag krijgen we veel bewolking met perioden van regen of buien De maxima liggen rond 10 graden in het centrum. De wind draait naar het noordwesten tot het noorden en wordt matig.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren