Tagtik

Plaatselijk felle regenbuien zondag

Zondag zijn er op vele plaatsen eerst nog opklaringen. In de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt vanaf het zuiden met perioden van regen of buien die plaatselijk fel kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer en stevige rukwinden. De maxima liggen op de meeste plaatsen tussen 11 en 14 graden. In de Kempen stijgen de temperaturen mogelijk voor de regen uit tussen 14 en 16 graden. Er waait een strakke en matige zuidelijke wind die over het westen in de late namiddag naar zuidwest tot west draait. Dat meldt het KMI.

Zondagavond is het tijdelijk droog met opklaringen. Later vannacht is er opnieuw veel bewolking met enkele buien, vooral naar het eind van de nacht toe. De minima liggen tussen 4 graden in de hoge Ardennen, 6 graden in het centrum en 9 graden aan zee. De wind waait overwegend matig uit zuidwestelijke richtingen. Aan zee wordt de wind in de loop van de nacht vrij krachtig uit westelijke en later zelfs noordwestelijke richtingen.

Maandag is het eerst zwaarbewolkt met perioden van regen. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en kunnen er enkele plaatselijke buien vallen. Ten zuiden van Samber en Maas lijken er meer buien te vallen die ook fel kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. De maxima schommelen tussen 7 en 9 graden in de Ardennen en tussen 10 en 12 graden elders. De wind waait matig uit west tot noordwest met rukwinden tot om en bij 50 km/u.

Dinsdag begint op vele plaatsen droog met opklaringen, ten zuiden van Samber en Maas vallen al buien. In de loop van de dag moet men elders ook rekening houden met een bui. Het is vrij koud met maxima tussen 6 en 9 graden. De wind waait matig uit het noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren