Tagtik

Politie op zoek naar verdwenen dementerende vrouw (75)

Op woensdag 22 februari 2023, omstreeks 17.00 uur, werd de 75-jarige Emilia CHINI voor het laatst gezien in haar woning in de Damhertstraat in Maasmechelen. Mevrouw Chini is 1m63 lang en normaal gebouwd. Zij heeft kort grijs haar en draagt een bril. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een blauwe jeans, een blauwe trui en grijze pantoffels. Mevrouw Chini kan verward en gedesoriënteerd overkomen. Zo meldt de politie in een opsporingsbericht.

Vrijwilligers hebben afgelopen weekend tijdens een zoekactie een pantoffel en een zakdoek gevonden die mogelijk toebehoren aan de 75-jarige Emilia Chini, die woensdag verdween.

De pantoffel en zakdoek werden gevonden in het Limburgse Maasmechelen, achter het oude stationnetje in Eisden Bos. Dat is het bos achter de woning van de 75-jarige Limburgse. De vrouw zou woensdag op haar pantoffels uit haar woning vertrokken zijn. Sindsdien ontbrak elk spoor van haar, tot de vondst van een pantoffel en zakdoek zondag.

De dochter van de dementerende vrouw bevestigt dat de gevonden pantoffel wel degelijk van haar moeder is. Na de vondst van de pantoffel werd aan alle vrijwilligers en wandelaars gevraagd het bos te verlaten, zodat er een perimeter kon worden ingesteld. Een speurhond deed vervolgens zijn werk en vond ook een zakdoek van de vrouw. De zoekactie wordt maandag verdergezet, maar ditmaal zonder de hulp van vrijwilligers.

(Skwadra by Tagtik/Source and picture: Police)

Ook dit kan u interesseren