Tagtik

Regenachtige start van de week

Maandag trekt een storing langzaam van de kust richting Ardennen. In het westen is het grijs met perioden van regen en volgen in de late namiddag opklaringen. In het centrum en het oosten is het eerst droog en krijgt men na het lokale ochtendgrijs zonnige perioden. In de loop van de namiddag of avond wordt het zwaarbewolkt met regen of buien. De maxima schommelen tussen 12 en 15 graden in het westen en tussen 15 en 18 graden in het oosten van het land. De wind is eerst zwak uit westelijke richtingen en wordt later matig uit noordwest. Aan zee wordt de wind vrij krachtig tot krachtig uit noordnoordwest met rukwinden tot rond 55 km/u. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht is het in het oosten van het land overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In het westelijke deel is het overwegend droog met opklaringen. Het koelt af tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden vlak aan zee. De wind blijft matig en aan zee vrij krachtig tot krachtig uit noordnoordwest.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met opklaringen, stapelwolken en vooral in het oosten ook enkele buien. Het wordt fris met maxima van 8 graden in de Hoge Venen en lokaal 14 graden in het centrum. Er waait een strakke noordelijke wind die het koudegevoel nog versterkt.

Woensdag begint op de meeste plaatsen met brede opklaringen, maar in de Ardennen moet men rekening houden met lokaal ochtendgrijs. In de loop van de dag ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken maar het blijft overwegend droog. Aan de kust blijft het zonnig. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden en de wind waait matig uit noord tot noordoost.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren