Tagtik

Regenbuien op komst

Dinsdag wordt het, na het oplossen van het lokale ochtendgrijs, overal snel zonnig en zacht met maxima van 10 tot 14 graden. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen. In de Ardennen waait de wind soms matig uit het zuidoosten. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en aan het begin van de nacht is het helder. Later tijdens de nacht verschijnen er hoge sluierwolken vanaf het zuidwesten. De minima schommelen tussen -2 en +2 graden. Er waait een zwakke tot lokaal soms een matige wind uit zuid tot zuidzuidoost.

Woensdagochtend is er vooral in het oosten kans op mist. Overdag wordt het vrij zonnig met hoge sluierwolken. Het is zacht voor de tijd van het jaar bij maxima van 9 tot 14 graden. De zwakke tot matige zuidzuidoostenwind ruimt naar het zuidzuidwesten.

Donderdag verwachten we veel wolken met vanaf het westen soms wat lichte regen. In de loop van de namiddag valt er meer regen, vooral dan over de noordelijke landshelft. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten.

Vrijdag blijft het meestal zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. In loop van de namiddag wordt het droger vanaf het westen. We halen maxima van 8 tot 13 graden bij een vrij strakke westelijke wind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren