Tagtik

Risico op storm en wateroverlast in België: noodnummer 1722 geactiveerd

De FOD Binnenlandse Zaken heeft woensdag tijdelijk het noodnummer 1722 geactiveerd. Dit nummer dient enkel voor situaties die niet levensbedreigend zijn. Voor mogelijk levensbedreigende situaties kan er nog altijd gebeld worden naar 112.

Het nummer 1722 wordt preventief geactiveerd wanneer een storm of wateroverlast wordt aangekondigd. De bedoeling is om de noodcentrales 112 niet te overbelasten en personen die in levensgevaar zijn niet te laten wachten.

Er trekt woensdagnamiddag een actieve buienzone van west naar oost over het land. Dat meldt het KMI. Er is kans op onweer, korrelhagel en rukwinden tot 80 kilometer per uur of lokaal zelfs meer. Na de buien volgen brede opklaringen, meldt het KMI. Het blijft niet lang droog, want in de nacht van woensdag op donderdag trekt een nieuwe regen- en buienzone over ons land, met lokaal vrij veel regen en nog steeds rukwinden tussen 70 en 80 kilometer per uur. In de Hoge Venen is tijdelijk wat smeltende sneeuw mogelijk.

Wie bij storm- en/of wateroverlast bijstand van de brandweer nodig heeft, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of bellen naar het nummer 1722.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren