Tagtik

Stevige regenbuien trekken over België

Donderdag is het overwegend zwaarbewolkt met soms een opklaring en een drogere periode maar geregeld ook buien die hier en daar intens kunnen zijn. De maxima schommelen van 9 tot 12 graden in de Ardennen en liggen rond 13 à 14 graden elders in het land. De zuidwestelijke wind blijft overwegend vrij krachtig met rukwinden tot rond 60 km/u, bij de meest intense buien mogelijk iets meer. Dat meldt het KMI.

Donderdagnacht trekt een actieve golfstoring over het land vanaf het zuidwesten met matige regenval en lokaal ook intense buien. In het tweede deel van de nacht wordt het in het westen tijdelijk droger. De minima schommelen van 8 tot 10 graden. De wind is eerst vrij krachtig uit zuidzuidwest en ruimt in de loop van de nacht naar zuidwest, in het binnenland dan afnemend naar matig. Aan de kust waait de wind soms krachtig. De rukwinden kunnen oplopen tot 60 à 70 km/u, in de meest intense buien mogelijk nog wat meer.

Vrijdagochtend is het nog bewolkt met de laatste regen in het uiterste oosten. Elders is het wisselend bewolkt en tijdelijk droger. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en ontstaan er buien, die eventueel vergezeld kunnen zijn van een onweer. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, soms krachtig aan zee, met rukwinden tot 65 km/u of lokaal eventueel wat meer. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden.

Zaterdag blijft het wisselvallig met regelmatig buien, eventueel met een donderslag. De wind waait daarbij steeds vrij krachtig tot krachtig uit het zuidwesten, later ruimend naar het westen. De maxima schommelen tussen 5 en 12 graden.

Zondag wordt het zwaarbewolkt met mogelijk veel regen. In de Ardennen kan de neerslag op het einde van de dag transformeren naar smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige wind die geleidelijk naar het noorden ruimt.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren