Tagtik

Vanaf donderdag opnieuw regenbuien

Dinsdag is het eerst zonnig met soms wat hoge wolkenvelden. In de loop van de dag wordt het halfbewolkt en krijgen we een afwisseling van brede opklaringen en (vooral over de oostelijke landshelft) enkele middelhoge wolkenvelden. Het blijft droog en fris voor de tijd van het jaar met maxima van 5 graden in de Hoge Ardennen tot 9 à 10 graden in Laag- en Midden-België. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond verwachten we opklaringen en lokale wolkenvelden. Vannacht blijft het vaak helder. Op het einde van de nacht kunnen er enkele lokale mistbanken ontstaan, vooral dan over het westen van het land. Het wordt opnieuw een koude nacht met minima die zakken naar waarden tussen 0 graden aan zee, -1 à -2 graden in het centrum en -6 graden in de Hoge Venen. De zwakke oostenwind wordt stilaan veranderlijk.

Woensdag is het, na een koude ochtend met lichte vrieskou en lokale mistbanken, eerst zonnig. In de namiddag ontstaat er wat stapelbewolking, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 10 à 11 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak uit veranderlijke of noordoostelijke richtingen.

Donderdagochtend is het vaak nog droog met over het oosten mogelijk nog opklaringen. In de loop van de dag trekt een regenzone van west naar oost over ons land. Het wordt dus zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima schommelen tussen 5 en 11 graden bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Ook vrijdag is het vaak zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. We halen maxima van 7 graden in de hoge Ardennen tot 12 graden in het centrum. Er staat een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren