Tagtik

Woensdag blijft het overwegend droog

Woensdag wordt het overwegend droog met veel bewolking, maar ook soms enkele opklaringen. Plaatselijk kan er wat gedruppel voorkomen. Het blijft fris met maxima die niet hoger komen dan 7 graden in de Hoge Ardennen en 12 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak meestal uit veranderlijke richting. Aan de kust wordt de wind matig uit het noordoosten. Dat meldt het KMI.

Woensdagnacht wordt het opnieuw vrij koud met minima tussen -1 graad in oosten van het land tot +4 of +5 graden in het westen. Het is vrijwel helder, maar er kunnen wolkenvelden binnenschuiven vanuit Frankrijk op het einde van de nacht. De wind blijft zwak en draait naar het oosten.

Donderdag stijgt het kwik, na een koude start, naar 11 graden in de Hoge Ardennen en 15 of 16 graden op de meeste andere plaatsen. Het is eerst zonnig, maar geleidelijk komt er sluierbewolking, die steeds dikker wordt. Tegen de avond en tijdens de nacht erop trekt er een actieve regenzone voorbij. De wind waait zwak, soms matig uit het oosten tot zuidoosten.

Vrijdagochtend trekt een regenzone weg naar het oosten en wordt het vanuit het westen wisselvallig met enkele buien. Er zijn enkele opklaringen, maar de bewolking blijft echter dominant. De maxima schommelen van 13 graden aan zee tot 18 graden in de Kempen. De matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind ruimt naar het noordwesten met windstoten tot 60 km/u.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren