Tagtik

Zware regenbuien in het hele land

Donderdag is het vaak bewolkt met perioden van regen. In de voormiddag wordt het tijdelijk droger over Laag- en Midden-Belgiê, elders regent het vaak intens en onophoudelijk. In het eerste deel van de namiddag en vroege avond verwachten we opnieuw een impuls van veel regen vanaf het zuidwesten. Plaatselijk kan een donderslag weerklinken. Het wordt zacht bij maxima van 6 of 7 graden in de Hoge Venen en de gebieden nabij de Nederlandse grens en 13 graden in Henegouwen en Belgisch Lotharingen. Tijdens de avond klimt het kwik ook in het noorden van het land. De wind waait matig tot lokaal vrij krachtig uit het zuidwesten met windstoten van 50 tot 70 km/h. Over het noorden blijft de wind gedurende lange tijd nog steeds zwak uit veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond en gedurende een groot deel van de nacht blijft het wisselvallig met intense regen en buien. Een donderslag blijft nog steeds mogelijk. Aan het einde van de nacht wordt het iets droger in Laag- en Midden-België en verschijnen er opklaringen. De minima liggen tussen 5 en 8 graden. Er staat een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind met tijdelijk nog rukwinden tot 60 km/h.

Vrijdag verloopt zeer wisselvallig met perioden van (matige) regen of buien, die 's avonds in de Hoge Venen en nabij de Nederlandse grens een winters karakter kunnen aannemen. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden. De wind spant aan en wordt vrij krachtig tot plaatselijk krachtig, aan zee krachtig tot soms zeer krachtig, en ruimt van het zuidwesten naar het noordwesten. Rukwinden tot zo'n 75 à 80 km/h zijn mogelijk.

's Nachts klaart het op en wordt het droog. Het gaat op de meeste plaatsen vriezen, waardoor natte weggedeelten kunnen aanvriezen en er dus gevaar voor gladheid is.

Zaterdag blijft het droog met zonnige perioden en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. De wind waait zwak uit noordoostelijke tot oostelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren