Tagtik

De enige reden die Joe Biden zou kunnen doen aftreden

De Amerikaanse president is vastbesloten om in de verkiezingsrace te blijven. Hij beschouwt zichzelf als "het best voorbereid" om Trump te verslaan en heeft gezegd dat "alleen de Almachtige Heer" hem zou kunnen overtuigen om zich terug te trekken.   

De Democraat had afgelopen vrijdag zijn eerste tv-interview op ABC News na de confrontatie met Trump, waarin hij aarzelend, onsamenhangend en zelfs verward te zien was. Het gesprek met journalist George Stephanopoulos ging bijna uitsluitend over wat er gebeurde tijdens het debat en of hij zichzelf echt geschikt acht om nog vier jaar door te gaan in het Witte Huis.

"Ik had een slecht moment. Ik was uitgeput. Ik had een slechte nacht", antwoordde Joe Biden over het debat. De president rechtvaardigde zijn vermoeidheid door de reizen die hij naar Europa had gemaakt in de weken voorafgaand aan het debat. De presentator herinnerde hem er echter aan dat hij zes dagen in Camp David had doorgebracht voordat hij zijn verkiezingsrivaal ontmoette.

"Ik was ziek," voegde hij er later aan toe. "Ik had een Covid-test, om te zien of ik een virus had .... Maar ik was zwaar verkouden".  Gewoon een zware verkoudheid. Hij hield vol dat hij in goede vorm was en dat niemand hem had verteld dat hij neurologische tests nodig had.

Volgens de president heeft zijn eigen dokter bevestigd dat hij "uitgeput" is, maar dit lijkt hem er niet van te weerhouden het tempo vol te houden dat nodig is voor de verkiezingscampagne en het presidentschap.

(SR and MaSi for Tagtik/Source: ABC News/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren