Tagtik

De beste remedie tegen een kater

01 January 2021 13:00 Het was een ongewone oudejaarsavond, daar is iedereen het over eens. Toch blijven enkele tradities ook dit jaar overeind staan en te diep in het glas kijken hoort daar voor heel wat mensen bij. Of u nu net wakker bent of al even tegen de hoofdpijn vecht op de eerste dag van het nieuwe jaar, we zetten hier snel even de beste tips tegen een kater op een rijtje voor u.

Zo veeg je 2020 symbolisch weg en start je 2021 succesvol

31 December 2020 12:00 Dit bizarre jaar 2020 nadert zijn einde. Vele mensen willen snel komaf maken met dit jaar. Maar om 2021 positief te kunnen starten is het nodig om het oude, het negatieve, ‘weg te vegen’. Maar hoe kan je zo’n jaar achter jou laten? Wel, hier bestaan enkele opmerkelijke gewoontes en tradities voor. Kies gerust waar jij je goed bij voelt:

Geen glamoureuze outfit vanavond?

31 December 2020 11:00 Uitgesproken feestkledij blijft in de winkelrekken hangen. Dat merken heel wat uitbaters van kledingwinkels. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de huidige coronasituatie en daarmee gepaard gaande financiële crisis.

Wat aten we in 2020?

31 December 2020 07:46 Weet je nog wat onze voornemens waren wat betreft voeding in januari 2020? Wel, meer groenten en fruit eten, ons doordeweeks eten wat meer georganiseerder aanpakken enz.

Donkere dagen: zo versla je de eenzaamheid

07 November 2020 13:35 Weet en accepteer dat je niet alleen bent met je eenzaamheid! Dat eenzaamheid een van de grootste bedreigingen is voor onze samenleving, wordt in deze coronatijden duidelijk. Wanneer je er niets aan doet, kan het gevaarlijk worden. Je ondervindt er tevens lichamelijke én geestelijke nadelige effecten van.

Gewapende mannen met valse stembiljetten opgepakt

07 November 2020 12:36 Twee gewapende mannen uit Virginia zijn donderdag opgepakt aan het Philadelphia Convention Center, waar ze een wagen vol valse stembiljetten wouden afleveren. In het Philadelphia Convention Center werd de afgelopen dagen druk stemmen geteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De twee gewapende mannen wouden de resultaten beïnvloeden door valse stembiljetten met hun Hummer aan het telcentrum af te zetten. Beide heren blijken aanhangers van huidig Amerikaans president Donald Trump te zijn.

'Kotstudenten, de grote verliezer bij nieuwe lockdown?'

15 October 2020 14:30 Nu de cijfers steeds slechter worden, dreigt een herhaling van periodieke afwezigheid van studenten op hun studentenkot. “Op voorstel van CD&V heeft de Vlaamse Regering vorig academiejaar studenten een kwijtschelding van de kosten voor nutsvoorzieningen tijdens de afwezigheid door de eigenaars van studentenhuisvesting laten geven,” zegt Vera Jans. “De maatregel was toen niet te voorzien. We roepen op om nu vooruitziend beleid te voeren en een regeling uit te werken,” stelt Brecht Warnez.