Tagtik

Afkoelingsweek heeft ook voordeel: reizen tegen spotprijs

Het Overlegcomité besliste vorige week om de kerstvakantie een week eerder te laten starten. Voor veel ouders met schoolgaande kinderen een extra kopzorg om voor opvang te zorgen, maar het biedt ook een kans om spotgoedkoop op vakantie te gaan.

De prijzen in de week voor de kerstvakantie zijn immers die van het laagseizoen: eenzelfde reisje kan tot meer dan de helft goedkoper zijn dan in de twee weken van de kerstvakantie.

"Wie boekt in de week van 17 december valt in het ultralaag seizoen, met de laagste prijzen van het hele jaar. Het geeft de kans om te reizen tegen een budget dat meer dan de helft lager ligt dan tijdens de officiële kerstvakantie", zo meldt Piet Demeyere van TUI bij HLN.

In Het Nieuwsblad meldt Koen van den Bosch, grote baas bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus, dat mensen geen schrik moeten hebben om het vliegtuig te nemen: "Het virus zit vandaag overal, dat is duidelijk. Of je nu reist of niet", zo zegt hij. "Bovendien worden in vliegtuigen dezelfde luchtfilters gebruikt als in operatiezalen. Neen, vliegreizen vormen geen grote katalysator van besmettingen."

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad, HLN/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren