Tagtik

"Afschaffing mondmasker is niet voor meteen"

Het dragen van een mondmasker zal nog enige tijd verplicht blijven. Dat heeft federaal minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (Vooruit), gezegd in de Zevende Dag. 

"Het zal een geleidelijk proces zijn.", zegt hij. "Overal afschaffen mondmaskers is niet voor binnenkort. Je moet je afvragen wanneer een voldoende grote groep van de bevolking twee keer gevaccineerd zal zijn." Hij wil zich niet vastpinnen op een datum. "Ik zou dat niet te snel beslissen."

Volgens Vandenbroucke moet minstens 70 procent van de bevolking gevaccineerd zijn om "voldoende bescherm te zijn tegen de Indiase variant". Deze moeten we sinds kort eigenlijk de delta-variant noemen. 

Hij tempert ook het enthousiasme voor het volgende Overlegcomité halfweg volgende maand dat door sommigen "het allerlaatste Overlegcomité" wordt genoemd.. "We moeten wel beseffen dat we dan niet een totale bevrijding van alle maatregelen gaan kunnen aankondigen", zegt hij daarover. "Daarvoor moet je veel verder staan inzake volledige vaccinatie.", besluit Vandenbroucke. (Skwadra by Tagtik/Source: De Zevende Dag)

Ook dit kan u interesseren