Tagtik

Bedrijven zien steeds meer personeel uitvallen

De stijging van het gemiddeld aantal besmettingen lijkt op weekbasis dan wel te vertragen, maar toch blijft dat aantal op een hoog niveau: volgens de recentste cijfers van Sciensano krijgen elke dag bijna 18.000 mensen te horen dat ze besmet zijn met het coronavirus.

Het zorgt niet alleen voor druk op de ziekenhuizen als een deel van die besmette personen uiteindelijk moeten worden gehospitaliseerd, ook scholen en bedrijven voelen de effecten van het hoge aantal besmettingen en de opgelegde quarantaines.

Zo moest de NMBS al enkele piekuurtreinen schrappen omdat er te weinig personeel was om alle treinen te laten rijden. Bij De Lijn ontbreekt 12 procent van de chauffeurs. Bij Audi Vorst moest de productie een week worden stilgelegd na een uitbraak van coronabesmettingen. Vorige week maandag waren in Vlaanderen 11 scholen dicht, nu is dat aantal al opgelopen tot 74 (47 in het lager, 26 in het secundair en één internaat), zo meldt Het Nieuwsblad.

"Heel wat bedrijven trekken aan de alarmbel", aldus Eric Laureys van werkgeversorganisatie Voka in de krant. "De vele quarantaines komen bovenop de andere ziektes en vakanties. En de mensen die blijven werken, komen zodanig onder druk te staan dat ook zij dreigen uit te vallen."

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren