Tagtik

Belgisch ziekenhuis heropent vandaag dan toch spoedafdeling

Het ziekenhuis André Renard in de Luikse stad Herstal heropende zaterdagochtend om 8.00 uur dan toch aangezien er anders sancties dreigden.

Het ziekenhuis in Herstal had besloten om de spoedafdeling tijdelijk te sluiten voor het weekend omdat er te weinig personeel beschikbaar is en het huidige personeel extreem vermoeid is door de pandemie die maar blijft duren. Het ziekenhuis kreeg echter vrijdagavond een brief van de gezondheidsinspecteur, waarin het ziekenhuis opgedragen werd de afdeling te heropenen. Zoniet zou een proces-verbaal worden opgesteld, waarna sancties dreigen zoals boetes en/of gevangenisstraf voor de algemene directie, de medische directie, de verpleegkundige directie en de hoofdverpleegkundige van de spoedafdeling, aldus het ziekenhuis. Het ziekenhuis kwam dus terug op haar beslissing en heropende zaterdagochtend.

Toch heeft de directie van het ziekenhuis niet plots extra personeel kunnen toveren. "Ook al heropenen we de spoedafdeling, we hebben geen personeel meer. We gaan naar een andere werking. De heropening van de spoedafdeling zullen we compenseren door bedden en zorgeenheden te sluiten, waarbij andere patiënten niet de gepaste zorg meer krijgen", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren