Tagtik

Belgische school schrapt examens door lerarentekort

Opluchting voor de leerlingen van de middelare school 'Prizma Campus VTI' in het West-Vlaamse Izegem? Waarschijnlijk wel want de directie van deze school heeft besloten om de examens niet te laten doorgaan omdat er een nijpend tekort aan leerkrachten is.

De leerlingen van de Prizma Campus VTI in Izegem zullen alvast niet voor elk vak een examen voorgeschoteld krijgen. Van bepaalde vakken hebben de leerlingen immers niet voldoende les gekregen, omdat leerkrachten uitvielen tijdens het schooljaar en de school moeilijk vervanging vindt.

"Dat is bij ons het geval voor de vakken Nederlands en Engels in de derde graad", laat directeur Myriam Devriendt weten bij Radio 2. "Als er geen les was, dan kan je de leerlingen moeilijk een examen geven. We hebben het proberen op te lossen door alternatieven zoals opdrachten. Maar uiteindelijk is het leerplan niet kunnen gevolgd worden. Dus is het niet juist om de leerstof over het hele jaar te evalueren." Bijgevolg valt dus voor sommige vakken het volledige examen weg. Voor andere vakken, vooral technische vakken, wordt bij de evaluatie rekening gehouden met het feit dat de leerlingen bepaalde onderdelen van de leerstof niet hebben gezien.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren