Tagtik

Bloedbad in Amerikaanse middelbare school: dader (14) werd al eens ondervraagd

Woensdag zijn twee leerlingen en twee leerkrachten om het leven gekomen bij een schietpartij op de Apalachee High School in Winder, een gemeente ten oosten van de Amerikaanse stad Atlanta. Negen mensen raakten gewond, het gaat om 8 leerlingen en 1 leraar. 

De schutter is een 14-jarige jongen die zelf les volgt aan de school en luistert naar de naam Colt Gray. Hij moest zich vorig jaar al een eens gaan verantwoorden bij de politie voor dreigementen. Hij gaf zich woensdag over toen politie-agenten hem op school onder schot namen. Colt Gray wordt nu beschuldigd van moord en zal als volwassene worden behandeld.

Het geweer dat de schutter gebruikte was van het type AR-15. De FBI en ATF onderzoeken de zaak samen met lokale en staatsagenten.

Waarschuwing via telefoon?
Iemand zou de school woensdagochtend hebben opgebeld, en gezegd dat er schietpartijen zouden plaatsvinden in vijf scholen. Apalachee zou de eerste zijn waar er een bloedbad zou plaatsvinden. De politie onderzocht de zaak meteen en besloot dat er geen dreiging was. Maar dat blijkt dus anders uitgedraaid te zijn. Wie het telefoontje deed, is nog niet duidelijk. 

De school rouwt om het verlies van leerlingen Mason Schermerhorn (14) en Christian Angulo (14), en wiskundeleerkrachten Richard Aspinwall (39) en Christina Irimie (53).

(FVDV for Tagtik/Source: ABC/Illustration picture: Photo by Sam Balye on Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren