Tagtik

Corona-experten steunen voorstel De Croo niet: "Augustus is te vroeg"

Kunnen we deze zomer alsnog zorgeloos genieten van de muziek en beleving op één van de vele muziekfestivals die ons land rijk is? Er bestaat hierover voorlopig nog geen consensus.

Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) moet het mogelijk zijn om enkele grotere festivals te laten doorgaan in de tweede helft van de zomer. De premier had daarover het voorbije weekend een gesprek met onder meer de festivalorganisatoren van Tomorrowland. Dinsdag zal het Overlegcomité de precieze details bespreken en de voorwaarden vastleggen. Daarbij wordt er gedacht om toegang te geven op basis van het Europese “green certificate”. Premier De Croo besprak de uitwerking van dat Europees vaccinatiepaspoort dit weekend nog met zijn Europese collega’s tijdens de Europese top in Porto.

Erika Vlieghe, voorzitter van de GEMS, vindt het echter onvoorzichtig om al in augustus festivals te laten doorgaan. De corona-expertenraad GEMS steunt het voorstel van premier De Croo dus niet. "Wij zijn er net zoals de regering voorstander van om deze zomer steeds meer vrijheid aan de mensen terug te geven, maar voor moeilijk controleerbare massa-events met een internationaal publiek, vinden wij het in augustus echt nog te vroeg."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren