Tagtik

Daarom was minister Vandenbroucke niet op persconferentie

Vanaf het aantreden van zijn regering vormde premier Alexander De Croo (Open VLD) samen met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) een onwrikbaar duo dat op dezelfde lijn zat inzake het coronabeleid.

In hun samenhorigheid kwam al tijdens eerdere bijeenkomsten van het Overlegcomité barsten en dinsdag werd de breuk nog maar eens bevestigd: minister Frank Vandenbroucke was niet aanwezig op de persconferentie na het Overlegcomité waarin De Croo het stappenplan met versoepelingen voor deze zomer uitlegde.

Als excuus werd gezegd dat hij in het parlement moest zijn voor de commissie Volksgezondheid, maar die vergadering bleek geannuleerd te zijn.

Volgens berichten in de Vlaamse media toonde Vandenbroucke zich dinsdag een felle tegenstander van het zomerplan: volgens hem wordt er te veel te snel versoepeld en moesten er meer voorwaarden komen voor bepaalde versoepelingen. Zo verzette hij zich tegen de vooruitzichten voor festivals op volle capaciteit zonder mondmaskers en zonder social distancing in augustus.

Later op de avond verdedigde Vandenbroucke wel het zomerplan in Het Journaal op één.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS, De Standaard, HLN/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren