Tagtik

De celebrity-moord die Spanje doet kotsen: levenslang voor zoon bekende acteur

De zoon van de bekende Spaanse acteur Rodolfo Sancho is in Thailand veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op een plastisch chirurg tijdens een vakantie.

De 30-jarige dader, wiens vader onder meer bekend is van rollen in Mar de Plastico, Zorro en Los herederos de la Tierra, en moeder Silvia Bronchalo, ook een actrice, ontsnapt wel aan de doodstraf.

De Spaanse en Thaise pers hadden de afgelopen weken een vette kluif aan deze zaak, waarover ook al een HBO-documentaire in de maak is. 

De Spanjaard had zijn vriend op 2 augustus 2023 om het leven gebracht tijdens een vakantie  op het Thaise vakantie-eiland Koh Phangan. Toen vuilnismannen zakken met ingewanden en afgezaagde lichaamsdelen aantroffen, ging de bal aan het rollen. Sancho viel door de mand en bekende de gruwelijke feiten bij de politie.

Er zou een gevecht zijn uitgebroken toen de Spanjaard de relatie wou beëindigen. Arrieta zou dat geweigerd hebben, waarna hij in de borst gestoken werd en met zijn hoofd tegen de wastafel van de hotelkamer geslagen werd.

De Spaanse dader bleek daags voor de feiten al messen, een zaag, vuilniszakken en schoonmaakmiddelen gekocht te hebben. Deze gebruikte hij na de moord om het lichaam in stukken te snijden en te doen verdwijnen. 

Sancho werd schuldig bevonden aan moord met voorbedachten rade en kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Hij moet de familie van het slachtoffer ook een schadevergoeding van 117.000 euro betalen.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rodolfo Sancho (@rodolfo_sancho)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren