Tagtik

De Wever: "Parijzenaren vonden Eifeltoren ook eerst lelijk"

Een petitie om de aanbouw van het toeristisch onthaalcentrum dat wordt gebouwd aan Het Steen in Antwerpen opnieuw af te breken, werd inmiddels al meer dan 15.000 keer ondertekend. Antwerps burgemeester Bart De Wever vraagt echter om nog wat meer geduld.

Het Steen stond te verkommeren en was een pathetisch monument geworden. De aanbouw die er stond van de jaren ‘50 was afschuwelijk en gewoon rot. De nieuwe aanbouw gaat Het Steen weer toegankelijk maken voor de Antwerpenaren, stelt De Wever op Radio 1. De afgelopen dagen kwamen er echter steeds meer negatieve reacties op de bouw van het toeristisch onthaalcentrum. Heel wat mensen vinden het afschuwelijk. Ook burgemeester De Wever is nog niet overtuigd, maar geeft het ontwerp toch nog een kans. "Ik weet dat er nu hoongelach zal opstijgen in Antwerpen als men dit hoort en ik ben zelf heel benieuwd naar het resultaat. Maar ik schort mijn oordeel op tot de werken af zijn. Ik vraag geduld te hebben tot we de aanblik in zijn geheel kunnen absorberen."

De Wever verwijst ook naar de Eiffeltoren. "Toen die werd gebouwd, waren tienduizenden Parijzenaren hysterisch en iedereen in de buurt wilde dat ding afgebroken zien. Dus soms helpt het om een beetje afstand te nemen van jouw eerste oordeel en af te wachten."

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 1/Illustration picture: Facebook Bart De Wever)

Ook dit kan u interesseren